2 min read

Heb ik de VW ID.Buzz Besteld? Een Update met een Kijkje naar de LWB Versie

Hoe zit dat nu met de ID.Buzz, en wat brengt de ID.Buzz LWB? Ontdek de upgrades in prestaties en batterij, plus de innovatieve veranderingen in het interieur. Is de langere Buzz het wachten waard?
Heb ik de VW ID.Buzz Besteld? Een Update met een Kijkje naar de LWB Versie
VW ID.Buzz LWB

Veel volgers vragen me of ik de ID.Buzz, waarover ik zo enthousiast schreef, nu heb besteld. Na een proefrit was ik onder de indruk: ondanks de afwerking met veel hard plastic (ik ben verwend door de Jaguar I-Pace!) rijdt de Buzz verrassend aangenaam. Je mist het "camionette" gevoel volledig, wat een pluspunt is.

Het interieur? Ruimtelijk en comfortabel, zelfs op de middelste achterbank zit je gemakkelijk urenlang.

Maar waarom staat er dan nog geen Buzz op mijn oprit? Simpel: ik wacht op het model dat ik écht wil - de langere ID.Buzz LWB.

Prestaties en Batterij

De langere wielbasis van de ID.Buzz LWB maakt ruimte voor een krachtigere elektromotor en een 85 kWh batterij – een upgrade van de standaard 77 kWh. Dit betekent niet alleen een verbeterde rijervaring, maar ook een snellere oplaadtijd. Je kunt de batterij in slechts 25 minuten tot 80% opladen met een snelheid van 200 kW. Deze upgrades beloven een spannendere rijervaring en mogelijk een groter bereik, hoewel de exacte cijfers nog moeten worden onthuld.

Innovatie in het Interieur

Binnenin is de ID.Buzz LWB een toonbeeld van innovatie en comfort. Het model introduceert een panoramisch zonnedak en een ruitje achteraan dat open kan. Er zijn ook extra AC vents geplaatst, wat het comfort achteraan moet verhogen. Verlichte touchsliders en stembediening voegen een extra laag van gemak en moderniteit toe. Het is eigenlijk ongelooflijk dat de originele ID.Buzz en de ID.4 deze functie niet hadden.

Ik hoop stiekem dat de ergoActive stoelen uit de nieuwe ID.7 ook in de ID.Buzz leverbaar zullen zijn (of in het slechtste geval achteraf in te bouwen zijn).

Wachten...

Tenzij er de komende paar maand nog snel iets anders zou uitkomen (nieuwe Mercedes EQV, de grote Volvo met een meer Europese styling), of als VW de ID.Buzz LWB nog zou uitstellen, is de kans heel groot dat ik de langere Buzz zal bestellen.

Wanneer dat zal zijn is nog koffiedikkijken: volgens "wel ingelichte bronnen" ziet het er voorlopig nog steeds naar uit dat dit rond begin april zal zijn (hoewel de officiële PR van Dieteren nog spreekt van januari), maar gezien het recente slechte nieuws dat uit Wolfsburg komt, is niks meer zeker...