3 min read

Terugblik naar 2023 en vooruitblik

Terugblik naar 2023 en vooruitblik
📖
The only time you should ever look back, is to see how far you've come. - Mick Kremling

Waarschijnlijk komt het door ouder te worden. Misschien komt het omdat een tweede januari toch maar wat raar aanvoelt. Maar vandaag sta ik even stil, kijk achter me, om dan snel terug vooruit te kijken.

Tweeduizenddrienentwintig was een bewogen jaar. Het was een verademing dat het jaar niet gedomineerd werd door Corona. Helaas waren er genoeg andere gruwels om ons met de voetjes op de grond te brengen.

Voor mij was het het jaar waarin ik de prijs begin te betalen van de eerste grote EV van een Europese autofabrikant te willen. De I-Pace is nu vijf jaar, en de pionierstaks begint binnen te rollen. Het is ongelooflijk hoeveel sneller en efficienter de batterijen geworden zijn. Onze snellaadstops zouden met een moderne EV ongeveer dubbel zo snel gaan. Gelukkig is dit enkel op vakantie een probleem. Maar daarnaast is de auto de laatste maanden ook in de garage langsgeweest voor lege 12V batterijen, voor een lekkende luchtvering, een lekkende voorruit, een nood-update aan de batterijen, en (als gevolg van die laatste update) al twee maal voor defecte batterij-cellen te vervangen.

Daarnaast was 2023 het jaar waarin Bernard en ik eindelijk besloten iets te gaan doen met het idee waar we al een paar jaar op broeiden en wat een logisch volgende hoofdstuk is van het boek waarvan Openminds het eerste hoofdstuk was. Al snel bleek dat Bram op dezelfde golflengte zat, en bouwen we met drie aan Krane Labs.

Maar ik wil in deze post niet te lang blijven stilstaan bij het verleden en vooruit kijken

Zoals je merkte, ben ik regelmatiger op deze blog beginnen schrijven, en zal ik dat in 2024 blijven doen. EVs, ondernemerschap en bij uitbreiding de wereldeconomie, maar ook hard-core tech blijven de rode draad. De blog zit trouwens sinds even in een nieuw jasje, overzichtelijker, eenvoudiger. Ook de analytics (cookie-free, dus geen cookie banner meer!), comments en bijhorende nieuwsbrief zijn beter geïntegreerd.

Heel veel energie zal dit jaar naar Krane Labs gaan. We zijn begonnen, maar nog lang niet waar we willen zijn. We hebben ambitieuze groeiplannen voor 2024, willen onze klanten nog meer toegevoegde waarde bieden en stilaan onze naam bekend maken. Avanti! Daarnaast blijft DNS mijn nerdy-uitlaatklep, en ben ik met DNSGuru ook nog leuke dingetjes van plan. Daarnaast blijf ik andere start-ups en scale-ups mentoren, iets wat ik bijzonder graag doe.

Auto-gewijs hoop ik de ID Buzz met 7 plaatsen te kunnen bestellen binnenkort. Ik zal waarschijnlijk nooit meer zo'n fantastische "drivers-car" als de Jag hebben, maar de technologie evolueert. Zodra VW de order boeken opent, zal je dat hier wel lezen 😄

Een persoonlijk hoogtepunt voor me moet Oktober worden. Ik ga immers live naar de America's Cup. Mijn tickets voor Barcelona zijn al geboekt.

Tot slot

Terwijl ik terugblik op de hoogtepunten en uitdagingen van 2023, voel ik een hernieuwde energie en vastberadenheid voor het jaar dat voor ons ligt. Met de lessen van het verleden als mijn gids, kijk ik uit naar de groei en kansen die 2024 belooft te brengen. Of het nu gaat om de verdere ontwikkeling van Krane Labs of het beleven van de opwinding van de America's Cup in Barcelona, elk aspect van dit nieuwe hoofdstuk belooft zijn eigen avontuur te zijn.

Het leven is een constante beweging voorwaarts, een eindeloze rit van leren, groeien, en jezelf opnieuw uitvinden. Ik nodig jullie uit om mij te vergezellen op deze reis, om samen de uitdagingen aan te gaan en de successen te vieren. Hier is naar een jaar van vooruitgang, ontdekking, en duurzame technologische innovatie. Avanti!

PS: wil je elk nieuw artikel automatisch in je mailbox? Dat kan!